200 let HARTMANN trgovine
Najvišja kakovost izdelkov
Brezplačna dostava nad 40 €
Domov Nasveti Inkontinenca Pravilna uporaba izdelkov za inkontinenco
Inkontinenca

Pravilna uporaba izdelkov za inkontinenco

Pri izbiri pravega izdelka za inkontinenco je treba upoštevati vrsto dejavnikov, ki vključujejo spol, življenjski slog in vrsto inkontinence. Ta navodila vam pomagajo pri zagotavljanju ustrezne oskrbe, saj prikazujejo, kako najbolje uporabiti izdelke za inkontinenco pri osebah, ki so mobilne ali nepokretne. Pravilno in učinkovito ravnanje z izdelki povečuje zaščito pred uhajanjem in splošno dobro počutje vaših bližnjih.

Izberite pravi izdelek za inkontinenco pri oskrbi inkontinentne osebe

O izbiri izdelka odločajo naslednji dejavniki

  • Vrsta inkontinence
  • Stopnja inkontinence: lahka, srednja, težka, zelo težka
  • Mobilnost
  • Spol
  • Osebne želje

Izbira pravilne velikosti pripomočka zagotavlja največje udobje in zaščito pred uhajanjem. Če je izdelek prevelik ali premajhen, se lahko pojavi uhajanje. Da bi izbrali ustrezno velikost je bistvenega pomena pravilno merjenje. Ta kratki videoposnetek prikazuje, kako lahko to storite doma za svojega družinskega člana: https://youtu.be/4JODt6HstMs

Vpojnost

Sistem kapljic MoliCare vam pomaga izbrati pravi izdelek: Več kapljic = večja vpojnost. Zagotavljanje prave ravni zaščite – izberite vpojnost, ki bo zadržala urin stran od površine kože. Na embalaži poiščite podatek o številu oziroma oceni kapljic.

Kako pogosto je treba zamenjati izdelek za inkontinenco?

Številni izdelki MoliCare® vključujejo indikator vlažnosti. Indikator vlažnosti se med uporabo izdelka briše ali izginja. Je vodilo, kdaj je treba izdelek zamenjati.

  • Zamenjajte, ko je indikator vlažnosti 3/4 zabrisan ali izgine.
  • Zamenjajte 3- do 4-krat na dan.
  • Morda bi bilo koristno, če bi čez noč uporabljali pripomočke z večjo vpojnostjo.

Kako namestiti izdelke MoliCare®

MoliCare® Lady Pad

MoliCare® Men Pad 2 kapljici

MoliCare® Men Pad 3-5 kapljic

Prijavite se na e-novice

Ne zamudite številnih zanimivih tem, koristnih nasvetov in strokovnih člankov, ki vam bodo pomagali pri ohranjanju vašega zdravja. Prav tako bodite na tekočem z novostmi, ugodnostmi in akcijskimi ponudbami.