MoliCare Premium Elastic 7 kapljic, M

MoliCare Premium Elastic z dvema bočnima elastičnima zavihkoma zagotavljajo še večje udobje in varnost v vseh položajih.

MoliCare Premium MEN PAD 2 kapljici

MoliCare Premium MEN PAD, je posebno oblikovana predloga za moške, ki se prilega obliki telesa. Idealna je za diskretno skrb pri urinski inkontinenci.

Thermoval baby

Brezvočni, brezkontaktni termometer.

Veroval compact

Zapestni merilnik krvnega tlaka za hitro in preprosto merjenje.

Cosmopor E

Sterilni obliž za oskrbo rane iz mehke samolepilne podloge iz netkanega tekstila.

Peha-haft Color Moder

Peha-haft Color je pričvrstitveni povoj s kohezivnim učinkom v rdeči ali modri barvi.

Sterillium Protect & Care 475 ml

Sterillium Protect&Care, nova linija razkužil za roke v obliki gela, zagotavlja celovito zaščito pred glivicami, virusi in bakterijami.

Sterillium Protect and Care 100 ml

Sterillium Protect&Care, nova linija razkužil za roke v obliki gela, zagotavlja celovito zaščito pred glivicami, virusi in bakterijami.

Sterillium Protect & Care robčki A60

Robčki za razkuževanje površin so učinkoviti proti bakterijam, kvasovkam, virusom z ovojnico, kot so norovirusi in rotavirusi.

Domov Nasveti Oskrba ran Kaj storiti, ko pride do ureznine?
Oskrba ran

Kaj storiti, ko pride do ureznine?

Le kdo od nas še ni imel bližnjega srečanja s kakšnim ostrim predmetom v kuhinji, pri delu na vrtu ali vikendu, nenazadnje celo v pisarni –  saj veste, kako oster je lahko rob papirja? Ja, človek se kar hitro ureže, ureznine pa so lahko precej globoke in nevarne, saj lahko povzročijo močne krvavitve. Če se krvavitev ne ustavi ali če je rana globoka, velika ali široka, se boste morali oglasiti pri zdravniku, saj bo ureznino verjetno treba zašiti.

Za manjše ureznine lahko hitro in varno poskrbite sami! 

Pri urezninah je najpomembneje, da poskrbimo za zaustavitev krvavenja. Tipično za ureznino je namreč, da so plasti kože in spodnje plasti ravno ločene. Krvne žile se lahko poškodujejo in lahko pride do krvavitve. Pri majhnih urezninah, ki jih oskrbite doma, se mora krvavenje ustaviti v nekaj minutah. Pri hujših uporabite več blazinic iz gaze in poiščite zdravniško pomoč.

Spodaj opisani postopek velja samo za majhne ureznine, kjer niso poškodovane globlje strukture, pri katerih ni obilnega krvavenja in ni možnosti za okužbo. V bolj neprijetnih primerih, ko pride do globljih ureznin, se posvetujte z zdravnikom.

  • Priprava

Območje ureznine morate, tako kot vse ostale rane ali poškodbe, obravnavati s čistimi rokami.

  • Čiščenje in ustavljanje krvavitev

Nanesite fiziološko raztopino na sterilen zloženec in nežno očistite rano. Rahlo pritisnite na rano s sterilnim zložencem, da rana preneha krvaveti. Očistite okolico rane (zdravo kožo) s čistilnimi robčki, obliž pa naj bo pritrjen samo na suhem delu.

  • Obloga

Odvisno od mesta poškodbe lahko izbirate med različnimi obliži. Za rane na prstnih blazinicah priporočamo obliže, ki so oblikovani prav za ta mesta, za vse ostale poškodbe pa lahko uporabite običajne obliže. Odstranite zaščitni papir na lepljivi strani in nalepite obliž na ureznino.

Če uporabljate obliž, ki je namenjen poškodbi prstov, najprej nalepite prvo polovico obliža na poškodovan prst, tako da je ostala polovica zgoraj. Zatem zgornji del prepognite čez prst in ga prilepite.

Prijavite se na e-novice

Ne zamudite številnih zanimivih tem, koristnih nasvetov in strokovnih člankov, ki vam bodo pomagali pri ohranjanju vašega zdravja. Prav tako bodite na tekočem z novostmi, ugodnostmi in akcijskimi ponudbami.