200 let HARTMANN trgovine
Najvišja kakovost izdelkov
Brezplačna dostava nad 40 €
Domov Nasveti Inkontinenca Oskrba osebe z inkontinenco: Ko se s tem soočate prvič
Inkontinenca

Oskrba osebe z inkontinenco: Ko se s tem soočate prvič

Inkontinenca pogosto predstavlja izzive za družinske člane in oskrbovanca – tako praktične, kot čustvene. Svojim bližnjim želimo le najboljše, hkrati pa je ukvarjanje z inkontinenco lahko težavno.

Blagovna znamka MoliCare® podpira vse negovalce, ki skrbijo za bolne. Njen namen je vzpostavitev bolj normalnega vsakdanjega življenja. MoliCare® izdelki za inkontinenco združujejo zanesljivo varnost in optimalno združljivost s kožo. So dermatološko preizkušeni in prilagojeni različnim potrebam.

Prvi koraki pri oskrbi inkontinentne osebe

V nadaljevanju vam svetujemo, kako si lahko izdelki MoliCare® izboljšate kakovost svojega življenja oziroma olajšate oskrbo nepokretne ali delno pokretne osebe z inkontinenco.

  • Naročite se na termin pri splošnem zdravniku, urologu ali ginekologu, ki ima izkušnje z zdravljenjem inkontinence. Pripravite si seznam vprašanj za zdravstvenega delavca.

Na primer: »Kaj je vzrok inkontinence? Kako jo je mogoče preprečiti ali najbolje obvladati?«

  • Vprašajte in se seznanite o posebnih potrebah svojega družinskega člana in o tem, kako mu lahko pomagate izboljšati kakovost življenja in udobje.

Na primer: Kakšni sta vrsta in stopnja inkontinence? Od tega je odvisno, kateri pripomočki za inkontinenco se bodo uporabljali.

  • Ozaveščamo vas tudi o tem, kako pravilno skrbeti za kožo, ki je ogrožena in prizadeta zaradi inkontinence. Stanje kože se lahko hitro poslabša, če je ne negujemo, ter tako povzroča nelagodje in bolečine. To lahko še dodatno vpliva na vašega družinskega člana.
  • Ko ste opremljeni z znanjem in razumevanjem, se o inkontinenci posvetujte v lekarni, specializirani trgovini z medicinskimi pripomočki ali pokličite brezplačno telefonsko številko 080 50 75. Na posvetu se pozanimajte o izdelkih za inkontinenco ter kako pravilno poskrbeti za nego kože.

Vsi pripomočki za inkontinenco pa niso enaki, temveč se razlikujejo glede na stopnjo inkontinence, pokretnost in spol. Da bo izbira potekala lažje, lahko izpolnite kratek vprašalnik. Glede na rezultate, vam bo predlagal izdelke, ki so primerni za vas oziroma osebo, ki jo negujete.

Izboljšajte kakovost svojega življenja

Veliko ljudi, ki jih prizadene inkontinenca, meni, da njihovo življenje ne more več biti kakovostno. Inkontinenca predstavlja nove izzive za oskrbovance in njihove svojce, ki skrbijo zanje, a z uporabo pravih izdelkov, lahko kakovost življenja ohranimo in izboljšamo. MoliCare® izdelki in izdelki za nego kože so med seboj združljivi za optimalno doseganje tega cilja. Materiali in sestavine z vrednostjo pH 5,5 so nežni in ohranjajo kožo zdravo.

Prijavite se na e-novice

Ne zamudite številnih zanimivih tem, koristnih nasvetov in strokovnih člankov, ki vam bodo pomagali pri ohranjanju vašega zdravja. Prav tako bodite na tekočem z novostmi, ugodnostmi in akcijskimi ponudbami.