200 let HARTMANN trgovine
Najvišja kakovost izdelkov
Brezplačna dostava nad 40 €
Domov Nasveti Inkontinenca Inkontinenca in zaščita kože: Zakaj sta pravilna nega in zaščita tako pomembni?
Inkontinenca

Inkontinenca in zaščita kože: Zakaj sta pravilna nega in zaščita tako pomembni?

Pri osebah z inkontinenco je potrebno posebno pozornost nameniti zaščiti kože, saj nepravilna nega povzroča nelagodje, bolečino in potencialne okužbe. Ena od naravnih obrambnih funkcij kože je kislinski zaščitni plašč. Medtem ko je zrela koža lahko že oslabljena, alkalni dejavniki, kot so urin, blato in čistila, še dodatno spodkopavajo kislinski zaščitni plašč, kar povzroča, da patogeni (bakterije) prodrejo v kožo ter povzročijo rdečico in bolečino (inkontinenčni dermatitis).

Zrela koža je krhka in se lahko zaradi inkontinence dodatno poškoduje

Amonijak iz urina
Prebavni encimi iz blata
Alkalni detergenti iz mil

Najboljša praksa za ohranjanje zdrave kože vključuje 3 korake:

Očistite

Po vsaki menjavi kožo očistite. Uporabite vlažilne robčke za nego kože ali blago čistilno sredstvo s pH, ki je primeren za kožo (pH 4,5–5,5). S kožo ravnajte zelo nežno, brez drgnjenja.

Zaščitite

Po čiščenju kožo zaščitite tako, da nanjo nanesete zaščitno kremo, ki kožo nahrani s hranilnimi snovmi ter ustvari zaščitno oblogo pred škodljivimi snovmi.

Negujte

Kožo negujte tako, da nanjo nanesete izdelek, ki bo pomagal obnoviti kislinski zaščitni plašč ter koži zagotovil dodatno vlago in lipide za moč in elastičnost.

Prijavite se na e-novice

Ne zamudite številnih zanimivih tem, koristnih nasvetov in strokovnih člankov, ki vam bodo pomagali pri ohranjanju vašega zdravja. Prav tako bodite na tekočem z novostmi, ugodnostmi in akcijskimi ponudbami.