200 let HARTMANN trgovine
Najvišja kakovost izdelkov
Brezplačna dostava nad 40 €
Domov Nasveti NOVICE Z vrta v lonec: visoke gredice za VDC Novo mesto – enota Trebnje z lepim namenom
NOVICE

Z vrta v lonec: visoke gredice za VDC Novo mesto – enota Trebnje z lepim namenom

VDC Novo mesto – enota Trebnje je s pomočjo podjetja Paul Hartmann Slovenija in njihovih zaposlenih bogatejši za visoke gredice z vrtninami in nesebično dolgotrajnejšo pomoč pri samooskrbi.

Gredice za samooskrbo in večjo vključenost

Sredino jutro se je za uporabnike VDC Novo mesto – enota Trebnje začelo še posebej lepo in vznemirljivo. Smo v podjetju Paul Hartmann Slovenija na idejno pobudo svojih zaposlenih varstveno-delovnemu centru darovalo visoke gredice, v katerih so s skupnimi močmi in ob pomoči dijakov Centra biotehnike in turizma (smer vrtnarstvo) pod strokovnim vodstvom Andreje Bartolj Bele zastavili, pripravili in zasadili prve vrtnine, ki so hvaležne za obdelavo in okusne za na krožnik.

Od tu naprej bodo gredice obdelovali uporabniki in skrbeli, da bodo vrtnine vseskozi lepo uspevale.

Ideja za projekt izvira iz življenjskih zgodb zaposlenih

Namestitev visokih gred za pridelovanje vrtnin, namenjenih samooskrbi izbrane ustanove in aktivnemu preživljanju časa z uporabniki, je že samo po sebi lepo dejanje, a zgodba ima še lepše ozadje.

“Leto 2022 je bilo za podjetje Paul Hartmann Adriatic leto mejnikov na različnih področjih. Med drugim smo v letu 2022 praznovali 20 let delovanja v Sloveniji in pridobili certifikat Družbeno odgovoren delodajalec. Kot podjetje smo še enkrat pokazali, da Hartmann Pomaga. Neguje. Varuje. Na vseh področjih. To je bil tudi povod za začetek iniciative HARTMANN POMAGA, del katere je tudi projekt Z vrta v lonec,” so povedali pri Paul Hartmann Slovenija.

Zaposlene v podjetju Hartmann Slovenija so pozvali, naj predlagajo svoj projekt, s katerim bi pomagali, negovali in varovali okolje in družbo, v kateri delujejo, pri tem pa morda izvirali iz svojih izkušenj in vsakodnevnih izzivov.

Med širokim naborom predlaganih projektov so tudi s pomočjo zunanjih udeležencev izbrali zmagovalni projekt Z vrta v lonec, ki je predvideval zasaditev visokih gredic za pomoč pri samooskrbi izbrane ustanove in aktivno preživljanje časa z oskrbovanci. Projekt je pol leta kasneje zaživel v VDC Novo mesto – enota Trebnje.

Podariti svoj čas in narediti pozitivno spremembo

V Varstveno-delovnem centru Novo mesto – enota Trebnje nakup gredic in osebni angažma toplo pozdravljajo in se pridobitve veselijo.

“Tu je drugi dom naših stanovalcev. Je prostor, kjer želimo našim uporabnikom in njihovim svojcem omogočiti dostojanstvo, socialno vključenost, aktivno udeležbo, vključevanje v realno družbeno okolje, pa tudi uresničevanje lastnih idej, zmožnosti in ustvarjalnosti. Verjamemo, da nakup gredic, stik z naravo, spoznavanje samooskrbe, veselje, ko opazujemo rast, rezultate svojega dela in nenazadnje ponos, ko si sami napolnimo krožnik, ter lepa gesta zaposlenih v Paul Hartmann Slovenija, v življenja naših uporabnikov nedvomno prinašajo vse zgoraj našteto,” so povedali v VDC Novo mesto.

Prijavite se na e-novice

Ne zamudite številnih zanimivih tem, koristnih nasvetov in strokovnih člankov, ki vam bodo pomagali pri ohranjanju vašega zdravja. Prav tako bodite na tekočem z novostmi, ugodnostmi in akcijskimi ponudbami.