200 let HARTMANN trgovine
Najvišja kakovost izdelkov
Brezplačna dostava nad 40 €
Domov Novice Jaz, stoma in življenje gre naprej

Jaz, stoma in življenje gre naprej

Barbara je pred petimi leti obrnila nov list v svojem življenju. Postala je stomistka. Danes s pisanjem na svojem Facebook profilu Jaz in stoma deli svojo izkušnjo. Z njo želi spodbuditi osebe s stomo oziroma tiste, ki se na to spremembo šele pripravljajo, da je življenje z njo lahko ravno tako lepo in izpopolnjeno. V nadaljevanju navaja svoja lastna vprašanja na začetku poti in odgovore, ki jih lahko ponudi danes.

Ali se bo stoma videla?

Ne. Sama uporabljam enodelne vrečke z izpustom, ki so pod obleko praktično nevidne. Redno skrbim, da je vrečka lepo izpraznjena. Prav zabavno mi je, ko komu povem, da imam stomo in me začudeno pogleda: “Ja, kje pa je?”

Kako pogosto si bom morala vrečko menjati?

Običajno si vrečko menjam 1-krat na dan, odvisno od aktivnosti, ki jih imam tisti dan. Če imam bolj aktiven dan, si jo menjam bolj pogosto – po daljši športni aktivnosti, predvsem plavanju, pa tudi po savnanju.

Bodo moje vsakdanje aktivnosti zaradi stome omejene?

Ne, sploh ne. Lahko rečem, da je moje življenje s stomo veliko bolj aktivno, kot je bilo prej. Počnem vse običajne stvari, hodim v službo, izvajam številne športne aktivnosti, potujem, skratka uživam življenje.

Več o Barbarini izkušnji si lahko preberete na Facebook profilu Jaz in stoma.

Prijavite se na e-novice

Ne zamudite številnih zanimivih tem, koristnih nasvetov in strokovnih člankov, ki vam bodo pomagali pri ohranjanju vašega zdravja. Prav tako bodite na tekočem z novostmi, ugodnostmi in akcijskimi ponudbami.