200 let HARTMANN trgovine
Najvišja kakovost izdelkov
Brezplačna dostava nad 40 €
Domov Nasveti Razkuževanje Korona, dezinfekcija rok in porast prodaje razkužil
Razkuževanje

Korona, dezinfekcija rok in porast prodaje razkužil

Ljudje po celem svetu v zadnjem času vsakodnevno posvečamo veliko pozornosti skrbi za lastno zdravje. Epidemija novega koronavirusa je povzročila, da so razkužila in dezinfekcija rok postala del našega vsakdana. Umivanje in razkuževanje rok sta temeljna elementa osebne higiene, tega se zavedamo vsi. Med njima pa obstaja pomembna razlika in vedeti moramo, kdaj je treba izvajati katerega; v nekaterih primerih sta potrebna celo oba.

Redno umivanje rok, dezinfekcija rok in razkuževanje površin

umivanje-rok

Umivanje rok je nekaj, kar se učimo že od malega. S tem vzdržujemo dobro higieno, umijemo pa si jih predvsem, kadar so vidno umazane, pred obroki hrane in po uporabi toaletnih prostorov. Z uporabo tekočega ali trdega mila si jih pod tekočo toplo vodo umivamo od 1,5 do 2 minuti, nato pa jih dobro osušimo. Pomanjkljivost tega pa je, da umivanje tudi odstranjuje kožno floro in maščobo, kar kožo izsuši.

Dezinfekcija rok z alkoholnim razkužilom, kot je Sterillium®, pa je hitrejše in s svojo zanesljivo protimikrobno učinkovitostjo ter izredno prijaznostjo do kože zanjo manj škodljivo. Za razliko od umivanja razkuževanje rok ne odstrani maščobe, temveč jo le razporedi po koži. Poleg tega naša razkužila za roke vsebujejo lipidne nadomestke in snovi za nego kože.

Sterillium® je vsestransko učinkovito razkužilo, saj deluje proti bakterijam, kvasnim glivam in virusom z ovojnico, njegovi učinki pa so takojšnji. Vsa razkužila za roke podjetja HARTMANN (izdelki Sterillium®) so učinkovita proti SARS-CoV-2. Pomembno pa je, da razkužila nikoli ne nanašate na vlažno kožo ali na kožo, na kateri so ostanki mila.

Morda lahko na tej točki pojasnimo še eno stvar, za katero je veliko ljudi zmotno prepričanih, da deluje: kombinacija razkuževanja rok in umivanja namreč ne prinaša dodatnega učinka in lahko poškoduje zaščitno plast kože. Zato se je bolje poslužiti enega ali drugega načina, odvisno od namena.

Dezinfekcija rok in njen pravilni postopek

Kako se odgovorno obnašati glede novega koronavirusa večinoma vemo. Pazimo na higieno rok in kašlja ter se izogibamo okuženim posameznikom, svetovna zdravstvena organizacija (WHO) pa v povezavi z izbruhom koronavirusa priporoča tudi uporabo razkužil za roke na osnovi alkohola. Seveda pa morate pri tem upoštevati pravilnost postopka.

Razkužilo morate v ustrezni količini (3–5 ml) nanesti v skrčeno dlan in ga vtreti v celotno površino suhih rok. Nato dlan ob dlan podrgnite 5- do 10-krat, z desno dlanjo hrbtišče leve roke in obratno. Pozorni bodite tudi na zapestja, področja med prsti, blazinice prstov in okrog nohtov. Ne pozabite z zaprto dlanjo krožno razkužiti tudi obeh palcev. Postopek naj traja 20–30 sekund, roke morajo biti med tem ves čas vlažne. Drgnite, dokler se ne posušijo.

razkuzevanje-rok

Kaj pa izdelki za razkuževanje površin?

Z razkužilom za roke Sterillium lahko razkužite tudi roke otrok, vendar mora biti postopek pod nadzorom odraslih. Če je v šoli priporočena uporaba razkužil za roke, je treba učence nadzorovati in s tem preprečiti morebitno nepravilno uporabo. Na voljo je tudi izdelek za občutljivo kožo, Sterillium® Classic Pure. Ta je brez barvil in vonja, a vendar z odlično učinkovitostjo in toleranco kože.

Koronavirusi, kot sta SARS-CoV in SARS-CoV-2, se prenašajo predvsem s kapljično okužbo. Kljub temu pa mnoge od vas zanima tudi razkuževanje površin, kjer pridejo na vrsto predvsem dezinfekcijski robčki.

Bacillol® robčki na osnovi alkohola ne vsebujejo aldehida in ne puščajo sledi na razkuženih površinah, odlikuje pa jih širok spekter delovanja. Za hitro razkuževanje lahko posežete po robčkih Bacillol 30®, ki so primerni za razkuževanje monitorjev, tipkovnic, kljuk, pametnih telefonov, skratka praktično vsega.

Mikrobac® robčki, ki ne vsebujejo alkohola, pa so bolj primerni in priročni za bolj občutljive površine, kot so npr. plastični izdelki v domačem gospodinjstvu.   

Podjetje HARTMANN nudi širok nabor izdelkov za razkuževanjem tako rok kot tudi površin. Pri tem ne pozabite, da si roke umivajte le pri vidni umazaniji, drugače pa si jih raje razkužujte. Razkužila so učinkovita, delujejo takoj in na širok spekter mikroorganizmov, koža jih dobro prenaša in imajo dolgotrajen učinek. Prav tako je razkuževanje s priročnim izdelkom vedno in povsod dostopno, hitro in poceni.

razkuzevanje-povrsin

Sorodni članki

Prijavite se na e-novice

Ne zamudite številnih zanimivih tem, koristnih nasvetov in strokovnih člankov, ki vam bodo pomagali pri ohranjanju vašega zdravja. Prav tako bodite na tekočem z novostmi, ugodnostmi in akcijskimi ponudbami.