Jaz, stoma in življenje gre naprejBarbara je pred petimi leti obrnila nov list v svojem življenju. Postala je stomistka. Danes s pisanjem na svojem Facebook profilu Jaz in stoma deli svojo izkušnjo. Z njo želi spodbuditi osebe s stomo oziroma tiste, ki se na to spremembo šele pripravljajo, da je življenje z njo lahko ravno tako lepo in izpopolnjeno. V nadaljevanju navaja svoja lastna vprašanja na začetku poti in odgovore, ki jih lahko ponudi danes.

Ali se bo stoma videla?
Ne. Sama uporabljam enodelne vrečke na izpust, ki se pod obleko praktično ne vidijo. Sicer redno skrbim, da je vrečka lepo izpraznjena. Prav zabavno mi je, ko komu povem, da imam stomo in me začudeno gleda: “Ja, kje pa je?”

Kako pogosto si bom mogla vrečko menjati?
Običajno si vrečko menjam 1 – krat na dan, odvisno od aktivnosti, ki so tisti dan na sporedu. Če imam bolj aktiven dan, si jo bolj pogosto menjam – po daljši športni aktivnosti, predvsem plavanju pa tudi po savnanju.

Bodo moje vsakdanje aktivnosti zaradi stome omejene?
Ne sploh ne. Lahko rečem, da je moje življenje s stomo veliko bolj aktivno, kot je bilo prej. Počnem vse običajne stvari, hodim v službo, izvajam številne športne aktivnosti, potujem, skratka uživam življenje.

Več o Barbarini izkušnji si lahko preberete na Facebook profilu: Jaz in stoma.


brezplačni vzorci za inkontinenco

Naročite brezplačni vzorec inkontinenčnih pripomočkov

Naroči vzorec

Poglejte katalog izdelkov

 

Povezava na spletni katalog

Hitro naročilo

Brezplačno pošiljanje po pošti ob nakupu nad 20,00 EUR.

Izpolni povpraševanje

Kontaktirajte nas

PAUL HARTMANN Adriatic d.o.o.
Letališka cesta 3c
1000 Ljubljana